Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Bayram Kurabiyesi Tarifi

Antep Bayram Kurabiyesi

Antep Bayram Kurabiyesi Tarifi

Antep Bayram Kurabiyesi tarifi: Antep Bayram Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Bayram Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Bayram Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram un
  • 150 gram antep fıstığı (Toz)
  • 175 gram pudra şekeri
  • 300 gram tereyağı (soğuk)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Antep Bayram Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağı ve unu rondoda karıştırın. Rondoyu bir veya iki kez çalıştırmak yeterli olacaktır. Aksi taktirde tereyağı eriyerek hamurun sulanmasına sebebiyet verecektir.
  • Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve antep fıstığı tozunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyerek hamurun yapısını bozmadan tezgaha alın ve streç filme blok halinde sararak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • 30 dakika sonra dolaptan çıkarın ve minik toplar yaparak içine yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralarında boşluklar olacak şekilde dizin. Tarif tereyağı içerdiği için yayılacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında en fazla 7 dakika olacak şekilde pişirin. 

Antep Bayram Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı ve kullanılan diğer malzemeler soğuk olmalıdır.

Antep Bayram Kurabiyesi tarifi için servis önerisi

Dilerseniz 200gr sütlü çikolatayı bain-marie usulü eritip kurabiyelerin bir yüzünü erimiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025