Antep Bayram Kurabiyesi Tarifi
Antep Bayram Kurabiyesi tarifi: Antep Bayram Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Bayram Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Antep Bayram Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram un
- 150 gram antep fıstığı (Toz)
- 175 gram pudra şekeri
- 300 gram tereyağı (soğuk)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Antep Bayram Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk tereyağı ve unu rondoda karıştırın. Rondoyu bir veya iki kez çalıştırmak yeterli olacaktır. Aksi taktirde tereyağı eriyerek hamurun sulanmasına sebebiyet verecektir.
- Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve antep fıstığı tozunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Yumurtayı ekleyerek hamurun yapısını bozmadan tezgaha alın ve streç filme blok halinde sararak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- 30 dakika sonra dolaptan çıkarın ve minik toplar yaparak içine yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralarında boşluklar olacak şekilde dizin. Tarif tereyağı içerdiği için yayılacaktır.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında en fazla 7 dakika olacak şekilde pişirin.
Antep Bayram Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ve kullanılan diğer malzemeler soğuk olmalıdır.
Antep Bayram Kurabiyesi tarifi için servis önerisi
Dilerseniz 200gr sütlü çikolatayı bain-marie usulü eritip kurabiyelerin bir yüzünü erimiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.