Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antalya Usulü Piyaz Tarifi

Antalya Usulü Piyaz

Antalya Usulü Piyaz Tarifi

Antalya Usulü Piyaz tarifi: Antalya Usulü Piyaz için gerekli malzemeler nelerdir? Antalya Usulü Piyaz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antalya Usulü Piyaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram haşlanmış kuru fasulye
  • 3 adet kiraz domates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 5 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 adet haşlanmış yumurta

Antalya Usulü Piyaz tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece öncesinden ıslattığımız fasulyeleri haşlayıp soğumaya bırakın.
  • Soğanı ince ince piyazlık doğrayın, soğuyan fasulyelere ekleyip yavaşça karıştırın.
  • Ayrı bir kaseye tahini, limon suyunu, tuzu, içme suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup fasulye soğan karışımının üzerine minik minik doğrayın.
  • Fasulyelerin üzerine tahinli sosu gezdirin.
  • Haşlanmış yumurtayı dilimleyip üzerine dizin.
  • En üste ince ince kıydığınız maydanozları ekleyin.

Antalya Usulü Piyaz tarifinin püf noktası nedir?

Soğanları ince ince kıydıktan sonra biraz tuzla ovarsanız soğanın acılığını alacaktır.

Antalya Usulü Piyaz tarifi için servis önerisi

Sıcak bir pideyle birlikte harika olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025