Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antalya Piyazlı Makarna Tarifi

Antalya Piyazlı Makarna

Antalya Piyazlı Makarna Tarifi

Antalya Piyazlı Makarna tarifi: Antalya Piyazlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Antalya Piyazlı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antalya Piyazlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 1/2 paket Burgu Makarna

Sosu için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı makarnanın haşlama suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 6 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Piyaz malzemeleri:

  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)
  • 2 adet domates (kabuksuz, küp doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılımış)
  • 3 adet haşlanmış yumurta (küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Antalya Piyazlı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 7 dakika haşlayın.
  • Makarnayı süzmeden haşlama suyundan 2 bardak kadar ayırıp, süzün.
  • Piyaz sosu için derin bir kasede ezdiğiniz 2 diş sarımsağı, limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tahini ve baharatları çırpın.
  • Karışım koyu ve sert bir kıvam alınca ayırdığınız makarna suyunda önce bir su bardağı kadar ekleyip karıştırın.
  • Kıvamını pürüzsüz hale getirin. İhtiyaç halinde makarna suyunu azar azar artırabilirsiniz.
  • Sos karışımına makarnanızı, fasulyeleri (bir kısmını süslemek için ayırın), soğanın yarısını ekleyip iyice harmanlayın ve servis kasesine alın.
  • Makarnalı piyazın üzerini kalan soğanlar, fasulyeler, haşlanmış yumurta ve maydanozla süsleyip, zeytinyağını da gezdirin.
  • Makarnayı ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025