Antalya Piyazlı Makarna Tarifi
Antalya Piyazlı Makarna tarifi: Antalya Piyazlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Antalya Piyazlı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Antalya Piyazlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
Sosu için:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı makarnanın haşlama suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 6 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Piyaz malzemeleri:
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)
- 2 adet domates (kabuksuz, küp doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılımış)
- 3 adet haşlanmış yumurta (küp doğranmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Antalya Piyazlı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 7 dakika haşlayın.
- Makarnayı süzmeden haşlama suyundan 2 bardak kadar ayırıp, süzün.
- Piyaz sosu için derin bir kasede ezdiğiniz 2 diş sarımsağı, limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tahini ve baharatları çırpın.
- Karışım koyu ve sert bir kıvam alınca ayırdığınız makarna suyunda önce bir su bardağı kadar ekleyip karıştırın.
- Kıvamını pürüzsüz hale getirin. İhtiyaç halinde makarna suyunu azar azar artırabilirsiniz.
- Sos karışımına makarnanızı, fasulyeleri (bir kısmını süslemek için ayırın), soğanın yarısını ekleyip iyice harmanlayın ve servis kasesine alın.
- Makarnalı piyazın üzerini kalan soğanlar, fasulyeler, haşlanmış yumurta ve maydanozla süsleyip, zeytinyağını da gezdirin.
- Makarnayı ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.