Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antalya Hibeşi Tarifi

Antalya Hibeşi

Antalya Hibeşi Tarifi

Antalya Hibeşi tarifi: Antalya Hibeşi için gerekli malzemeler nelerdir? Antalya Hibeşi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antalya Hibeşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı kimyon
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet limon

Antalya Hibeşi tarifi nasıl yapılır?

  • ilk önce limonlarımızı sıkıyoruz. limonlar büyük ise 3 adet de yeterli olacaktır .
  • Çukur bir kaba 2 su bardağı tahinimizi döküyoruz. kırmızı toz biber , kimyon ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sarımsakları iyice ezip ilave ediyoruz.
  • Yavaş yavaş kasedeki karışıma limon suyunu ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. kasedeki malzemeler topak topak bir hal alır ise bir miktar 2 -3 yemek kaşığı su ilave edip açabiliriz.
  • İstenilirse acı kırmızı toz biber de kullanabiliriz. Ardından da kıvama gelince servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Antalya Hibeşi tarifinin püf noktası nedir?

Karıştırma esnasında arada sıra da tadını kontrol edelim . Çok ekşi veya çok acı olmamasına dikkat edelim


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025