Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antakya Kömbesi Tarifi

Antakya Kömbesi

Antakya Kömbesi Tarifi

Antakya Kömbesi tarifi: Antakya Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Antakya Kömbesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antakya Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kömbe Baharatı İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 2 tatlı kaşığı damla sakızı

Kömbeler İçin:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı (tepeleme) un
  • 1-2 yemek kaşığı susam

Antakya Kömbesi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce tereyağını eritip, ılıması için kenara alıyoruz.
  • Un ve susam hariç, kalan diğer malzemeleri tereyağı ile birlikte karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Susama batırıp kömbe tahtasına bastırıyoruz. Masaya ters çevirip bir kere vurduğunuzda hamur tahtadan çıkacaktır.
  • Tepsiye aralıklarla yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Pişip soğuyan kömbeleri nem almayacak kutu içerisinde saklayınız. Afiyet olsun.

Antakya Kömbesi tarifinin püf noktası nedir?

Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025