Antakya Kömbesi Tarifi
Antakya Kömbesi tarifi: Antakya Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Antakya Kömbesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Antakya Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kömbe Baharatı İçin:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 2 tatlı kaşığı damla sakızı
Kömbeler İçin:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı (tepeleme) un
- 1-2 yemek kaşığı susam
Antakya Kömbesi tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce tereyağını eritip, ılıması için kenara alıyoruz.
- Un ve susam hariç, kalan diğer malzemeleri tereyağı ile birlikte karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Susama batırıp kömbe tahtasına bastırıyoruz. Masaya ters çevirip bir kere vurduğunuzda hamur tahtadan çıkacaktır.
- Tepsiye aralıklarla yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişip soğuyan kömbeleri nem almayacak kutu içerisinde saklayınız. Afiyet olsun.
Antakya Kömbesi tarifinin püf noktası nedir?
Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı.