Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Anne Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi

Anne Usulü Etli Yaprak Sarma

Anne Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi

Anne Usulü Etli Yaprak Sarma tarifi: Anne Usulü Etli Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Usulü Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Anne Usulü Etli Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kg. salamura asma yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Anne Usulü Etli Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Sarma içi için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın. Güzelce yoğurun. Ardından salamura asma yaprağınızın bir tanesini alın.
  • Harcı içerisine bir sıra şeklinde yayın. Yaprağı kenarlardan içe doğru katlayarak sarın.
  • Dilerseniz ince ince, dilerseniz daha kalın şekilde de sarabilirsiniz.
  • Ardından tencereye dizin. Üzerine dilerseniz nar ekşisi, limon suyu vb gezdirin. Su ve zeytinyağını da ilave edin.
  • Bir ağırlık koyarak pişmeye bırakın. 25-30 dakikanın sonunda sarmalarınız pişecektir. Ağırlığı kaldırıp sarmaları servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025