Anne Sütlacı Tarifi
Anne Sütlacı tarifi: Anne Sütlacı için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Sütlacı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Anne Sütlacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (1 kaşığı tepeleme olacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Anne Sütlacı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü orta ateşe koyun. Isınmaya başladığında altını kısın ve şekeri ekleyin.
- Pirinci de içerisine ekleyin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edin.
- Kısık ateşte süt iyice ısındığı zaman ayrı bir kaseye nişastayı, 1 su bardağı su ile karıştırın.
- İçerisine yumurta sarısını ekleyin ve yumurtanın kesilmemesi için sıcak sütlü şekerli karışımdan bir kepçe ekleyin.
- Nişastalı karışımı yavaş yavaş, karıştırarak şekerli süt karışımına ekleyin.
- İçerisine vanilyayı ekleyin ve sulu bir muhallebi kıvamını alana dek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Hazır olduğu zaman fırına dayanıklı kaselere bölüştürün ve bu kaseleri de fırın tepsisine dizin.
- Tepsiye, kaselerin yarısına gelecek kadar su da ekleyip 200 derece fanlı ve alt üst ayarı açık şekilde 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Anne Sütlacı tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte pişirmek çok önemli. Evet, biraz vakit alacak, ama bu kıvamı tutturmanın en önemli noktası. Fırında dakikadan ziyade üstünün kızarmasını baz alın. Üzerine bolca fındıkla lezzetine lezzet katabilirsiniz.