Anne Poğaçası Tarifi
Anne Poğaçası tarifi: Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt (1 parmak eksik)
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, zeytinyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Tuz kabartma tozu ,karbonat ve sirkeyi ekleyin üzerine unu kontrollü ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru en az 20-30 dakika (tercihen bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirin)hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın içine peynirli iç yerleştirin fırın tepsisine dizin.
- Üzerine sosu sürüp susamları dökün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Anne Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Un ölçüsü bardağa göre değiştiğinden kontrollü olarak koymanızı tavsiye ederim ..Çok katı olmasın hamur .