Anne Poğaçası Tarifi
Anne Poğaçası tarifi: Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı  eritilmiş tereyağı
 - 1 su bardağı  zeytinyağı
 - 1 su bardağı  yoğurt (1 parmak eksik)
 - 2 adet  yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1/2 çay kaşığı  karbonat
 - 1 tatlı kaşığı  sirke
 - 2 çay kaşığı  tuz
 - 4-5 su bardağı  un
 
Üzeri İçin:
- 1 adet  yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
 - 1 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı  susam ve çörek otu karışımı
 
Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, zeytinyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Tuz kabartma tozu ,karbonat ve sirkeyi ekleyin üzerine unu kontrollü ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
 - Hamuru en az 20-30 dakika (tercihen bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirin)hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın içine peynirli iç yerleştirin fırın tepsisine dizin.
 - Üzerine sosu sürüp susamları dökün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
Anne Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Un ölçüsü bardağa göre değiştiğinden kontrollü olarak koymanızı tavsiye ederim ..Çok katı olmasın hamur .