Anne Poğaçası Tarifi
Anne Poğaçası tarifi: Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gram beyaz peynir (yağlı)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 çimdik tuz
Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içinde peyniri ve tereyağını bir çatal yardımıyla ezerek güzelce karıştırın.
- Un haricindeki diğer malzemeleri ve ince ince doğranmış maydanozları ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek güzelce yoğurun ve hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 1 adet yumurtanın sarısını bir çimdik tuz ile güzelce çırpın ve bir fırça yardımıyla hazırladığınız poğaçaların üstüne sürün.
- Üstlerine çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Anne Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Tarifteki tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz. İçerisine koyacağınız peynirin tuz oranına göre içine ekleyeceğiniz tuz oranını ayarlayabilirsiniz.