Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Anne Pastası Tarifi

Anne Pastası

Anne Pastası Tarifi

Anne Pastası tarifi: Anne Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Anne Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 5,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Anne Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri derince bir kabın içine alın ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
  • Ardından ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Anne Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Ekleyeceğiniz un miktarı değişiklik gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025