Anne Keki Tarifi
Anne Keki tarifi: Anne Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet büyük boy
Anne Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı şeker
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 15 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilya
- 2 silme yemek kaşığı kakao
- 1 avuç ceviz içi
Anne Keki tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce 4 yumurtayı mikserle karıştırıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip, yine karıştırıyoruz.
- Mikser çalışmaya devam ederken, ay çiçek yağını ve sütü karışıma ekliyoruz.
- Tüm malzemeler güzelce karıştıktan sonra mikserle işimiz bitiyor.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz ve bu karışımı yumurtalı karışıma ekliyoruz.
- Bir spatula yardımıyla dıştan içeriye doğru karıştırıyoruz.
- Karışımın 3/4’nü iyice yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- Karışımın kalanına 3 yemek kaşığı süt ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Bu karışımı da kek kalıbına döküp şekillendiriyoruz.
- Isınmış bir tavada doğranmış cevizleri 2-3 dakika kavurup kek kalıbına ekliyoruz.
- Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Anne Keki tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta, şeker, yağ ve süt karışımından sonra sakın mikser kullanmayın, yoksa kekiniz güzelce kabarmaz.
Anne Keki tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri ekleyip tükete bilirsiniz.