Anne Hamburgeri Tarifi
Anne Hamburgeri tarifi: Anne Hamburgeri için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Hamburgeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet büyük boy
Anne Hamburgeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilogram un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
Meyane için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Köfte için:
- 1 kilogram yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karamelize soğan için:
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Anne Hamburgeri tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için önce meyaneyi hazırlayalım, soğusun. Su, süt ve unu ocakta 10 saniye kadar yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Hamur için su, süt,yumurta, maya ve şekeri karıştıralım. Üzerine meyaneyi, unu ve tuzu koyup cıvık bir hamur elde edelim. En son tereyağıyla hamuru yoğurup toparlayalım.
- Hamuru 1 saat dinlendirip 9-10 bezeye ayıralım. Düzgünce yuvarlayıp tepside 20 dakika mayalandıralım. En son üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım. 200 derecede 25-30 dakikada pişecektir
- Hamburger ekmekleri pişince üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakalım. Meyanenin de etkisiyle yumuşacık olacaktır.
- Köfte için malzemeleri yoğurup dinlendirelim.
- Bu arada soğanları kısık ateşte karamelize oluncaya dek arada karıştırarak pişirelim.
- Köftelerin şeklini verip döküm tavada pişirelim. Son aşamada üzerine isteğe göre cheddar peyniri koyalım, biraz erisin.
- İsteğe bağlı karamelize soğan, kıvırcık, domates, ketçap, mayonez koyarak burgerimizi tamamlayalım. Afiyet olsun.
Anne Hamburgeri tarifinin püf noktası nedir?
Ekmekleri önce pişirelim. İçini çekip soğusun. Köfteleri yüksek ateşte mühürleyerek pişirelim.