Anne Aşuresi Tarifi
Anne Aşuresi tarifi: Anne Aşuresi için gerekli malzemeler nelerdir? Anne Aşuresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet küçük boy
Anne Aşuresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 çay bardağı pirinç
- 400 gram şeker
- 1 su bardağı tuzsuz fıstık
- 15 adet karanfil
- 7 adet kayısı
- 7 adet kayısı
- 7 adet günkurusu kayısı
- 40 gram incir
Anne Aşuresi tarifi nasıl yapılır?
- Buğdayı 1 gece öncesin den ıslatalım.
- Ertesi gün 5 litrelik tenceremize suyunu süzüp alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatalım. ( Düdüklü tencere de bu işlem yarım saatte tamamlanır)
- Yarılan buğdayların üzerine 2 litre sıcak su ekleyip pirinci de ilave edelim.
- Kuru meyveleri küçük küçük dilimleyip kaplara koyalım ve üzerilerine kaynar su koyup yumuşamaları için bekletelim.
- Karanfilleri yarım çay bardağı su ile cezveye alalım ve yaklaşık 5-10 dakika kaynatalım
- Pirinçler de pişince yine 2 lt sıcak su ekleyelim ve ardından kuru meyveleri de ilave edelim
- Şekeri ekleyip karanfil suyunu da süzerek ilave edelim.
- İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra tuzsuz fıstık da ekleyelim ve son bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- Kaselere koyalım ve hafif üzerinin kabuk bağlamasını bekleyip sonra da süslemesine geçelim. Afiyet olsun.
Anne Aşuresi tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayı bir gece öncesin den 1 kes haşlayıp suyunu döküp o şekilde su da bekletirseniz, ertesi gün pişmesi daha kolay olacaktır. Suyunun rengi açık olsun isterseniz buğdayı kaynattığınız suyu döküp taze kaynatılmış su ile devam etmeniz gerekir. Kıvamı daha sulu olur ancak 2 yemek kaşığı nişastayı su da çözüp eklerseniz tekrar kıvamını elde etmiş olursunuz. Narenciye ekleyip biraz ekşimsi bir tatlılık elde edebilirsiniz. Bunun için de portakal kabuğu kullanabilirsiniz. Çok sıcakken şekerine bakmak isterseniz bu sizi yanıltabilir. Çünkü size sıcakken şekersiz gelen Aşure,soğudukça tat alıp şekerlenir.