Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava tarifi: Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Ankara Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
65 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kuzu incik
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 4 adet yeşil biber (doğranmış)
- 3 adet domates (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağ (1 kaşığı sos için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı sıcak su (1/2 su bardağı sos için kullanılacak)
Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile şehriyeleri renk değiştirinceye kadar kavurun.
- Renk değiştirdikten sonra ocaktan alın ve fırına girebilecek bir tepsi üzerine şehriyeleri yayın.
- Kuzu incikleri tencerede 20-25 dakika her tarafı eşit kızaracak şekilde yarı pişirin. Fırında da pişmeye devam edeceği için içi çiğ kalmayacaktır.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Biberleri ve sarımsakları da soğanların üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Domates ve biber salçalarını da üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurup rendelenmiş domatesi ekleyin.
- Rendelenmiş domatesler pişerken 1/2 su bardağı sıcak suyu sosun üzerine dökün ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Ocaktan aldığının domatesli sosu kavrulmuş arpa şehriyelerinin üzerine dökün ve karıştırın.
- Ardından kuzu incikleri şehriyenin üzerine dizip, şehriyelerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- 190 derece fırında etler pişip, şehriyeler suyunu çekene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Ankara Tava tarifinin püf noktası nedir?
Etleri düdüklü tencerede önceden pişirip şehriyelerin üzerine dizebilir, bu şekilde fırında kızarmalarını sağlayabilirsiniz.