Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava tarifi: Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Ankara Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kuzu incik (ya da dana incik)
- 2 adet soğan
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 35 su bardağı sıcak et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu incikleri düdüklüde güzelce haşlayın.
- Tereyağının yarısını ve sıvı yağı tencereye alın ve şehriyeyi kavurun.
- Kavrulan şehriyeleri bir tepsiye alın. Bir tavada kalan tereyağını eritip soğan ve biberleri kavurun.
- Üzerine sarımsak, domates ve biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
- Domatesli karışımı arpa şehriyelerin üzerine ilave edip karıştırın.
- Kuzu incikleri arpa şehriyeli karışımın üzerine dizip incikleri haşladığınız suyu tepsiye ilave edin.
- Yemeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız yemeği bir süre dinlenmesi için bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ankara Tava tarifinin püf noktası nedir?
Etleri haşladığınız suyu pilav yapımında kullanacağınız için etlere buna göre su ekleyip pişirme işlemine geçin. Arzuya göre haşlama suyuna sarımsak, tane karabiber, defne yaprağı gibi aromatik bitkiler ve baharatlar ekleyin.Kemikli et kullandığınız için haşlama suyunu süzerek kullanın.