Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava tarifi: Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Ankara Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
Tavuk sosu için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam köri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pilav için:
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kabak
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Pilavın üstüne döktüğüm su:
- 1 su bardağı salça
- 2 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız)
- 3 su bardağı su
Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarımızı bir kenarda haşlamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta yağlarımızı tencereye alıp önce soğanı kavurup sonra sırasıyla kabağı, biberleri, domatesi sırasıyla kavurarak döküyoruz.
- En son arpa şehriyeyi ve baharatları ekleyip biraz da o şekilde karıştırıp altını kapatıyoruz (fırında da pişmeye devam edecek).
- Bir fırın kabına pilavımızı alıp üzerine hazırladığımız salçalı su karışımını döküyoruz.
- Diğer yandan haşladığımız tavukları bir kenara alıp hazırladığımız sosa buladıktan sonra pilavların üzerine diziyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Efsane bir lezzet, mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Ankara Tava tarifinin püf noktası nedir?
Arpa şehriyeyi tencerede sadece bir iki çevirmemiz yeterli. Kalan kısmı fırında pişecek.