Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ananas Reçeli Tarifi

Ananas Reçeli

Ananas Reçeli Tarifi

Ananas Reçeli tarifi: Ananas Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Ananas Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ananas Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet ananas
  • 0.25 adet limon

Ananas Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Ananası yarım santim kalınlığında halkalara bölelim ve her halkayı da 8 parçaya ayıralım.
  • Küçük boy tencereye şekeri ve ananasları koyup tencerenin dolmasına 3-4 parmak kalaya kadar su ekleyip yüksek ateşte karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynadıktan 10 dakika sonra çeyrek limonu çekirdeklerine dikkat ederek içine sıkalım.
  • Birkaç kez karıştırdıktan sonra orta ateşte yaklaşık 2 saat boyunca kaynatmaya devam edelim. Altını kapatınca soğumaya başlayıp kıvam alacaktır.

Ananas Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Ananaslar suyunu salıp turuncuya yakın renk verene kadar kaynatılması gerekir.

Ananas Reçeli tarifi için servis önerisi

Kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ya da kaymakla birlikte sürmelisiniz. Çok yakışıyorlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025