Analı Kızlı Tarifi
Analı Kızlı tarifi: Analı Kızlı için gerekli malzemeler nelerdir? Analı Kızlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Analı Kızlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfteler için:
- 1/2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 2 baş soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Çorba sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram haşlanmış et (kuzu eti)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 litre et suyu
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam kuru nane
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Analı Kızlı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine irmik, köftelik bulgur ve sıcak suyu alalım. Üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirelim.
- Ardından kalan malzemeler olan 1 yumurta, 1 yemek kaşığı biber salçası ve tuzu ekleyelim. Yoğurmaya devam edelim.
- Tepsimizi hafif unlayalım elimizle misket büyüklüğünde toplar yapalım. Tepsiye atalım bu işlemler bittikten sonra üzeri streçli 30 dakika dolapta dinlenmesi gerekiyor ki dağılmamasını sağlıyor.
- Kıymalı iç harç için 2 orta boy kuru soğan, 250 gram kıyma, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber önce kıymamızı kavuralım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanları içerisine ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonrası baharatlar ekleyip biraz kokusu çıkana kadar kavurup soğumaya alalım.
- Elimizle hamuru düzleştirelim biraz kıymalı harç koyup kapatalım ister oval ister yuvarlak tercih sizin. Ben yuvarlak yaptım ama oval uçları sivridir.
- Çorba sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 kaşıktan biraz az tereyağı, 1,5 yemek kaşığı biber salçası, 1 bardak haşlanmış nohut, 1 çay kaşığı kuru nane, limon tuzu, 150 gram haşlanmış kuzu eti ve 1,5 lt etin suyu, 3 diş sarımsak, tuz ve karabiber karıştıralım.
- Çorbalı kısmına gelelim. Zeyrinyağını tencereye alalım. Üzerine salça nane sarımsak kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1 bardak haşlanmış nohutları ve etleri ekleyip hafif çevirip suyunu verelim. 15 dakika özleşene kadar hafif kaynasın.
- Sonra ayrı bir tencerede hafif haşladığımız analı kızlarımızı çorbaya ekleyelim bir 5 dakikada öyle kaynasın servise hazırdır. Afiyet olsun şimdiden.
Analı Kızlı tarifinin püf noktası nedir?
Hamurlarımızı yaptıktan sonra dolapta 15 dakika üzeri streçli dinlenmesi gerekmektedir.