Amsterdam Kurabiyesi Tarifi
Amsterdam Kurabiyesi tarifi: Amsterdam Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Amsterdam Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Amsterdam Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker (100 gram)
- 1 çay bardağı esmer şeker (100 gram)
- 1 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 120 gram bitter çikolata (küp kesilmiş veya pul biber)
- 160 gram beyaz kuvertür çikolata
Amsterdam Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığında tereyağını kremalaşana kadar 3-4 dakika çırpın.
- Oda sıcaklığında ki yumurtayı da içine ekleyip 1 dakika kadar daha çırpın.
- Un, kakao, karbonat ve tuzu da bir kapta karıştırıp, tereyağlı karışımınızın içine eleyerek ekleyin.
- Spatula yardımıyla hamuru birleştirin. En son küp doğradığımız çikolatayı da ekleyin ve hamuru 10 dakika kadar buzdolabına kaldırın.
- Bu işlem hamuru daha kolay yuvarlayıp şekil vermenizi kolaylaştıracak.
- Kurabiyenin içi için her küçük kare kesip toplar halinde olan hamurumuzun içine beyaz çikolatayı yerleştirip tekrar yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın ve tam 9 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınızda yumuşak olacak yumuşak olduğuna aldanmayın, fırında 10 dakika bekletin ve sonra afiyetle yiyebiliriz.