Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Amsterdam Kurabiyesi Tarifi

Amsterdam Kurabiyesi

Amsterdam Kurabiyesi Tarifi

Amsterdam Kurabiyesi tarifi: Amsterdam Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Amsterdam Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Amsterdam Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker (100 gram)
  • 1 çay bardağı esmer şeker (100 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 120 gram bitter çikolata (küp kesilmiş veya pul biber)
  • 160 gram beyaz kuvertür çikolata

Amsterdam Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığında tereyağını kremalaşana kadar 3-4 dakika çırpın.
  • Oda sıcaklığında ki yumurtayı da içine ekleyip 1 dakika kadar daha çırpın.
  • Un, kakao, karbonat ve tuzu da bir kapta karıştırıp, tereyağlı karışımınızın içine eleyerek ekleyin.
  • Spatula yardımıyla hamuru birleştirin. En son küp doğradığımız çikolatayı da ekleyin ve hamuru 10 dakika kadar buzdolabına kaldırın.
  • Bu işlem hamuru daha kolay yuvarlayıp şekil vermenizi kolaylaştıracak.
  • Kurabiyenin içi için her küçük kare kesip toplar halinde olan hamurumuzun içine beyaz çikolatayı yerleştirip tekrar yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın ve tam 9 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda yumuşak olacak yumuşak olduğuna aldanmayın, fırında 10 dakika bekletin ve sonra afiyetle yiyebiliriz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025