Amatriciana Soslu Spagetti Tarifi
Amatriciana Soslu Spagetti tarifi: Amatriciana Soslu Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Amatriciana Soslu Spagetti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Amatriciana Soslu Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spagetti Makarna
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı beyaz şarap
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet büyük boy domates
- 5 dilim pancetta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş pecorino ve parmesan peyniri
Amatriciana Soslu Spagetti tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Pancetta dilimlerini soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Pancetta parçalarını ekleyin, karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak kullanacağınız beyaz şarabı bu aşamada ekleyin ve alkol kokusu gidene kadar soğanları sotelemeye devam edin.
- Makarnaya doyumsuz lezzeti verecek olan domates küpleri, tuz, karabiber ve pul biberi katın. Sosu, yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
- Spagetti makarnayı, kaynamakta olan bol tuzlu suda 8- 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan makarnayı süzdükten sonra kaynamakta olan sos ile harmanlayın.
- Servis tabağına aldığınız dumanı üzerinde makarnayı, rendelenmiş peynir karışımı ile birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Amatriciana Soslu Spagetti tarifinin püf noktası nedir?
Makarnayı süzdükten sonra durulamayın, direkt olarak sosu ile karıştırıp servis edin.