Alman Turşusu Tarifi
Alman Turşusu tarifi: Alman Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Alman Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kornişon salatalık
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı sarı hardal tohumu
- 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 5-6 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sirke
- 2 su bardağı sıcak su
Alman Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Kavanozun dibine bir kaç dilim halka soğan ve bir kaç dal dereotunu yerleştirin. Üzerine karabiber, sarı hardal tohumu ve kişniş tohumunun yarılarını ve defne yaprağını da koyun.
- Şimdi tüm bu malzemelerin üzerine kornişonlarımızı dizmeye başlayacağız. Bunun için yıkanıp iki ucu temizlenmiş ve bir kaç yerden bıçakla delinmiş kornişonları dik olarak kavanoza dizmeye başlayın.
- Kalan karabiber, sarı hardal tohumu ve kişniş tohumunu da kornişonların üzerine ilave edin. Birkaç dal dereotu ve birkaç dilim soğanı da koyun. En üste tuzu ve sirkeyi de koyun.
- Kavanozu kaynar haldeki suyla ağzına kadar doldurun. Kapağını kapatın ve ters çevirin. 10 – 15 güne kadar turşunuz hazır :)