Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alman Turşusu Tarifi

Alman Turşusu

Alman Turşusu Tarifi

Alman Turşusu tarifi: Alman Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alman Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kornişon salatalık
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı sarı hardal tohumu
  • 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 2 su bardağı sıcak su

Alman Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Kavanozun dibine bir kaç dilim halka soğan ve bir kaç dal dereotunu yerleştirin. Üzerine karabiber, sarı hardal tohumu ve kişniş tohumunun yarılarını ve defne yaprağını da koyun.
  • Şimdi tüm bu malzemelerin üzerine kornişonlarımızı dizmeye başlayacağız. Bunun için yıkanıp iki ucu temizlenmiş ve bir kaç yerden bıçakla delinmiş kornişonları dik olarak kavanoza dizmeye başlayın.
  • Kalan karabiber, sarı hardal tohumu ve kişniş tohumunu da kornişonların üzerine ilave edin. Birkaç dal dereotu ve birkaç dilim soğanı da koyun. En üste tuzu ve sirkeyi de koyun.
  • Kavanozu kaynar haldeki suyla ağzına kadar doldurun. Kapağını kapatın ve ters çevirin. 10 – 15 güne kadar turşunuz hazır :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025