Alman Pastası (Berliner/Krapfen) Tarifi
Alman Pastası (Berliner/Krapfen) tarifi: Alman Pastası (Berliner/Krapfen) için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası (Berliner/Krapfen) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Alman Pastası (Berliner/Krapfen) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 600 gram un
- 200 mililitre ılık süt
- 70 gram tereyağı
- 3 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için, yeteri kadar)
İçine:
- 1 kavanoz vişne marmelatı
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Alman Pastası (Berliner/Krapfen) tarifi nasıl yapılır?
- Hamurumuzun ön mayalanması için sütü mayayı ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra kalan malzemeleri ilave edip tam 15 dakika pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Üzerini kapatıp en az 30 dakika mayalandıralım.
- Hamuru tezgaha alıp bir kez yoğurup için deki fazla havayı alalım. İkiye bölelim.
- Her iki bezeden mandalina büyüklüğünde 8'er eşit beze kopartıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip üzerine hafif bastırıp 30 dakika daha dinlendirelim.
- Yağı 160 derece ye ısıtalım ve hamurların önce üst kısmını yağa koyup kapağını kapatalım. 2 dakika pişirelim.
- Kevgir ile tersini çevirelim ve kapağı kapatmadan 2 dakika daha kızartalım.
- Yağdan alıp tabağa koyalım.
- Sıkma torbasına ince dolgu ucu takıp yan orta kısmın dan delip içine marmelat dolduralım.
- Üzerine pudra şekeri serpip servise hazır edelim. Afiyet olsun.