Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alman Pastası (Berliner/Krapfen) Tarifi

Alman Pastası (Berliner/Krapfen)

Alman Pastası (Berliner/Krapfen) Tarifi

Alman Pastası (Berliner/Krapfen) tarifi: Alman Pastası (Berliner/Krapfen) için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası (Berliner/Krapfen) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alman Pastası (Berliner/Krapfen) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 600 gram un
  • 200 mililitre ılık süt
  • 70 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için, yeteri kadar)

İçine:

  • 1 kavanoz vişne marmelatı

Üzerine:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Alman Pastası (Berliner/Krapfen) tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurumuzun ön mayalanması için sütü mayayı ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Dinlendikten sonra kalan malzemeleri ilave edip tam 15 dakika pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp en az 30 dakika mayalandıralım.
  • Hamuru tezgaha alıp bir kez yoğurup için deki fazla havayı alalım. İkiye bölelim.
  • Her iki bezeden mandalina büyüklüğünde 8'er eşit beze kopartıp yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip üzerine hafif bastırıp 30 dakika daha dinlendirelim.
  • Yağı 160 derece ye ısıtalım ve hamurların önce üst kısmını yağa koyup kapağını kapatalım. 2 dakika pişirelim.
  • Kevgir ile tersini çevirelim ve kapağı kapatmadan 2 dakika daha kızartalım.
  • Yağdan alıp tabağa koyalım.
  • Sıkma torbasına ince dolgu ucu takıp yan orta kısmın dan delip içine marmelat dolduralım.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servise hazır edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025