Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  yumurta
 - 1 büyük su bardağı  toz şeker
 - 1/2 büyük su bardağı  süt
 - 1/2 büyük su bardağı  sıvı yağ
 - 2 büyük su bardağı  un
 - 1 çorba kaşığı  yoğurt
 - 1 paket  vanilya
 - 1 paket  kabartma tozu
 
Kreması İçin:
- 800 mililitre  süt
 - 1 adet  yumurta sarısı
 - 1 su bardağı  şeker
 - 1/2 su bardağı  un
 - 1/2 su bardağı  nişasta
 - 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 paket  krem şanti
 - 1 paket  vanilya
 
Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce krema yapımıyla başlanır. Bunun için krem şanti dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp ocakta koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
 - Krema koyulaşıp göz göz olunca altı kapatılır ve üzeri streç filmle kapatılır. Kenara alınır soğuyunca içine toz krem şanti eklenip mikserle karıştırılır.
 - Sonra kek malzemesi için önce şeker ve yumurtalar iyice köpürene kadar çırpılır.
 - Sonra diğer malzemeler de eklenip karıştırılır ve altına yağlı kağıt serilmiş pasta kalıbına dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişen kek kalıbından soğuduktan sonra çıkartılır. 2 ye bölünür.
 - Arasına kreması sürülür.
 - Üstüne pudra şekeri serpilir. Buzdolabında en az 5-6 saat bekledikten sonra tüketilebilir. Afiyet olsun.
 
Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Kek'i yaparken unu ekledikten sonra kesinlikle mikserle değil, bir spatula yardımı ile iyice karıştırılır.