Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı toz şeker
  • 1/2 büyük su bardağı süt
  • 1/2 büyük su bardağı sıvı yağ
  • 2 büyük su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

  • 800 mililitre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce krema yapımıyla başlanır. Bunun için krem şanti dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp ocakta koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
  • Krema koyulaşıp göz göz olunca altı kapatılır ve üzeri streç filmle kapatılır. Kenara alınır soğuyunca içine toz krem şanti eklenip mikserle karıştırılır.
  • Sonra kek malzemesi için önce şeker ve yumurtalar iyice köpürene kadar çırpılır.
  • Sonra diğer malzemeler de eklenip karıştırılır ve altına yağlı kağıt serilmiş pasta kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişen kek kalıbından soğuduktan sonra çıkartılır. 2 ye bölünür.
  • Arasına kreması sürülür.
  • Üstüne pudra şekeri serpilir. Buzdolabında en az 5-6 saat bekledikten sonra tüketilebilir. Afiyet olsun.

Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Kek'i yaparken unu ekledikten sonra kesinlikle mikserle değil, bir spatula yardımı ile iyice karıştırılır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025