Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı toz şeker
- 1/2 büyük su bardağı süt
- 1/2 büyük su bardağı sıvı yağ
- 2 büyük su bardağı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 800 mililitre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce krema yapımıyla başlanır. Bunun için krem şanti dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp ocakta koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
- Krema koyulaşıp göz göz olunca altı kapatılır ve üzeri streç filmle kapatılır. Kenara alınır soğuyunca içine toz krem şanti eklenip mikserle karıştırılır.
- Sonra kek malzemesi için önce şeker ve yumurtalar iyice köpürene kadar çırpılır.
- Sonra diğer malzemeler de eklenip karıştırılır ve altına yağlı kağıt serilmiş pasta kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişen kek kalıbından soğuduktan sonra çıkartılır. 2 ye bölünür.
- Arasına kreması sürülür.
- Üstüne pudra şekeri serpilir. Buzdolabında en az 5-6 saat bekledikten sonra tüketilebilir. Afiyet olsun.
Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Kek'i yaparken unu ekledikten sonra kesinlikle mikserle değil, bir spatula yardımı ile iyice karıştırılır.