Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt (kreması için)
- 1 adet yumurta sarısı (kreması için)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker (kreması için)
- 2 çorba kaşığı un (tepeleme) (kreması için)
- 2 çorba kaşığı nişasta (kreması için)
- 100 gram krema (kreması için)
- 1 paket krem şanti (kreması için)
Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu sırasıyla çırpıyoruz, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba eşit şekilde yayıyoruz.
- 170 c'de ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kreması için süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Üzerinin kabuk tutmaması için streç film kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra toz şanti ve kremayı ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Ben şeklinin daha güzel olması için sıkma torbası kullandım.
- Servis tabağına pastamızın ilk katını alıp kremamızı sıkıyoruz. Sonra diğer katını üzerine koyup üzerine pudra şekeri eliyoruz. Afiyet olsun.
Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
170 derece ısınmış fırında 20 dakika civarı pişiriyoruz.
Alman Pastası tarifi için servis önerisi
Servis yaparken üstüne pudra şekeri serpmenizi ve dilediğiniz meyvelerle süslemenizi tavsiye ederim, biz çilek tercih ettik.