Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 5 su bardağı un (dikkatli ekleyelim)
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için önce sıvı malzemeleri ve mayayı ekleyip karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
- Daha sonra yumurtayı ve şekeri ekleyelim ve ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Hamurumuzu 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalandırdıktan sonra yuvarlak beze şeklini verip tepsiye dizelim ve 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- 180 derecede üst kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Kreması için krem şanti ve vanilya harç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve fokurdayana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra krem şanti ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hamurumuz fırından çıktıktan sonra dinlenmesi için 5-10 dakika kadar bekleyin.
- Dinlendikten sonra ortadan kesip kremayı yerleştirebiliriz.
- En son üzerine pudra şekeri dökerek servis edelim. Afiyet olsun.
Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz soğumadan içine kremasını koymayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketmeniz daha iyi olacaktır.