Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı ve şekeri 10-15 dakika kadar çırpıyoruz.
  • İçine un, yağ, süt ve kabartma tozunu atıyoruz ve çırpıyoruz.
  • Kelepçeli kaba yağlı kağıt serip kek harcını kaba döküyoruz.
  • Üzerini bir spatula ile pürüzsüz hale getiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Altını açıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kıvam alan karışımın içine vanilin ve tereyağı koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız keki ortadan ikiye yatay olarak kesiyoruz(arasına kremasını koymak için)
  • Alt katmanın üstüne kremasını koyuyoruz. (yanlardan 2 cm kadar boşluk bırakacak şekilde kremasını dökersek taşmayacaktır)
  • Kremasını döktükten sonra üst katmanı da üstüne koyuyoruz ve üzerine bolca pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025