Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası tarifi: Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 500 mililitre süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı ve şekeri 10-15 dakika kadar çırpıyoruz.
- İçine un, yağ, süt ve kabartma tozunu atıyoruz ve çırpıyoruz.
- Kelepçeli kaba yağlı kağıt serip kek harcını kaba döküyoruz.
- Üzerini bir spatula ile pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta koyup iyice karıştırıyoruz.
- Altını açıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvam alan karışımın içine vanilin ve tereyağı koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız keki ortadan ikiye yatay olarak kesiyoruz(arasına kremasını koymak için)
- Alt katmanın üstüne kremasını koyuyoruz. (yanlardan 2 cm kadar boşluk bırakacak şekilde kremasını dökersek taşmayacaktır)
- Kremasını döktükten sonra üst katmanı da üstüne koyuyoruz ve üzerine bolca pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.