Alman Kurabiyesi Tarifi
Alman Kurabiyesi tarifi: Alman Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Alman Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gram tereyağı
- 75 gram şeker
- 1/2 çay bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 200 gram un
Toz karışım için:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Alman Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra azar azar un ilavesi yaparak yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız hamuru buzdolabı poşetine sarıp 1 saat buzdolabında muhafaza ediyoruz.
- Süre sonunda hamurumuzdan bir parça alıp ceviz büyüklüğünde olacak bezelerimiz. Şeklini vereceğimiz tezgahımızın üzerinde rulo şeklini verip 1 cm kalınlığında kesip kıvırıp (ay) şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kurabiyelerimizi dizip fırına pişmesi için yolluyoruz.
- 180 derece alt üst ayarda pişiriyoruz. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp hazırladığımız toz karışıma kurabiyelerimizi buluyoruz. Afiyet olsun.
Alman Kurabiyesi tarifi için servis önerisi
Hafif pembeleşince fırından alın. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen toz karışıma bulanması lazım. Soğuduktan sonra tüketiniz.