Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alinazik Kebabı Tarifi

Alinazik Kebabı

Alinazik Kebabı Tarifi

Alinazik Kebabı tarifi: Alinazik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Alinazik Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alinazik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Eti İçin:

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet köy biberi (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Patlıcan İçin:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 adet sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Servis İçin:

  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet köy biberi
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Alinazik Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri fırında 200 derecede, ara ara çevirerek yaklaşık 30 dakika kadar közleyin. Közleme işlemini dilerseniz ocakta, ateş üzerinde de yapabilirsiniz.
  • Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ile 2 adet doğranmış köy biberini ekleyip kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra 400 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edin.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, birer çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
  • 1 kase süzme yoğurda 2 adet ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
  • Fırında közlediğiniz patlıcan ve biberleri bir kaba aktarın, üzerini streçleyip 15 dakika kadar bekletin.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup  kararmamaları için üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu sıkın ve bıçakla iyice ezdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile birleştirin.
  • Sıcak tabağın üzerine yoğurtlu patlıcanı, közlenmiş biberleri ve kıymalı harcı güzelce yerleştirin.
  • Son dokunuş olarak üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025