Alinazik Kebabı Tarifi
Alinazik Kebabı tarifi: Alinazik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Alinazik Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Alinazik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Eti İçin:
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet köy biberi (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Patlıcan İçin:
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 adet sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı limonun suyu
Servis İçin:
- 1 adet kapya biber
- 2 adet köy biberi
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Alinazik Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ve biberleri fırında 200 derecede, ara ara çevirerek yaklaşık 30 dakika kadar közleyin. Közleme işlemini dilerseniz ocakta, ateş üzerinde de yapabilirsiniz.
- Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ile 2 adet doğranmış köy biberini ekleyip kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra 400 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edin.
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, birer çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
- 1 kase süzme yoğurda 2 adet ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
- Fırında közlediğiniz patlıcan ve biberleri bir kaba aktarın, üzerini streçleyip 15 dakika kadar bekletin.
- Patlıcanların kabuklarını soyup kararmamaları için üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu sıkın ve bıçakla iyice ezdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile birleştirin.
- Sıcak tabağın üzerine yoğurtlu patlıcanı, közlenmiş biberleri ve kıymalı harcı güzelce yerleştirin.
- Son dokunuş olarak üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.