Ali Nazik Tarifi
Ali Nazik tarifi: Ali Nazik için gerekli malzemeler nelerdir? Ali Nazik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ali Nazik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yoğurtlu patlıcan için:
- 5 adet orta boy patlıcan
- 300 gram süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Köfte/kebap harcı için:
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı domates sos (arzuya göre)
- 2 adet orta boy kapya biber
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1/4 demet maydanoz
Ali Nazik tarifi nasıl yapılır?
- Kavrulmuş kıyma harcıyla da hazırlayabileceğiniz Ali Nazik'in şiş köftelerini hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Dana ve kuzu eti karışık orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın.
- Rendelenmiş kuru soğan, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın. Tüm malzemelerini kattığınız köfte harcını 10 dakika kadar yoğurun, buzdolabında dinlendirin.
- Beğendi için; ızgarada pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Küçük parçalar halinde kesin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz kabuklu domates ve kapya biberleri fırında ya da ocak üzerine yerleştirdiğiniz özel aparatta közleyin.
- Sarımsakları rendeledikten sonra süzme yoğurt tuz ve karabiberle pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Ilık halde olan közlenmiş patlıcanlarla karıştırın, servis tabaklarına alın.
- Dolaptan aldığınız kıyma harcını yağlanmış porsiyonluk tahta şişlere geçirip ızgara ya da döküm tavada ters yüz ederek pişirin.
- Hazırladığınız kebapları şişlerinden çıkartıp iri parçalar halinde kesin. Közlenmiş patlıcanlı ve süzme yoğurtlu patlıcanın üzerine dizin. Arzuya göre; sıcak domates sos, közlenmiş domates ve biber dilimleri yanı sıra maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
- Kızgın zeytinyağında yakılmış acı toz kırmızı biber eşliğinde sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Ali Nazik tarifinin püf noktası nedir?
Izgara ya da ocak üzerinde özel köz aparatında pişirdiğiniz patlıcanları, kısa süre karton ya da naylon bir poşette bekletin. Terleyen kabuklarını kolaylıkla soyun.İyice özleşmesi için; çırpılmış sarımsaklı süzme yoğurdu közlenmiş patlıcanlarla sıcağı sıcağına karıştırın.