Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alaska Tatlısı Tarifi

Alaska Tatlısı

Alaska Tatlısı Tarifi

Alaska Tatlısı tarifi: Alaska Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Alaska Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alaska Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kakaolu Katı İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket kakaolu bisküvi (150 gram)

Krem Şanti Katı İçin:

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Çikolatalı Katı İçin:

  • 1 paket süt kreması (200 ml)
  • 2 paket bitter çikolata (200 gram)

Alaska Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kakaolu puding için süt, şeker, kakao,un ve nişastayı bir tencereye alın.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte, koyu kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Ocaktan aldığınız pudinge vanilya ve tereyağını ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatarak 10-15 dakika soğumasını bekleyin.
  • Kakaolu bisküvileri un haline gelene kadar çekin. Hafifçe soğuyan pudinge ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı borcama aktarın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Krem şantileri soğuk sütle çırpın. Soğuyan kakaolu puding karışımının üzerine aktarın ve düzleştirin. Tekrar buzdolabına kaldırarak soğumaya bırakın.
  • Çikolatalı sosu için, kremayı bir cezvede kaynama noktasına getirin.nÇikolataları küçük parçalara kesin ve bir kaseye alın. Üzerine sıcak kremayı dökün ve kaşıkla, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • Sosu krem şantinin üzerine dökün ve her yerine eşit halde yayın.
  • Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025