Alaska Tatlısı Tarifi
Alaska Tatlısı tarifi: Alaska Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Alaska Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Alaska Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kakaolu Katı İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket kakaolu bisküvi (150 gram)
Krem Şanti Katı İçin:
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Çikolatalı Katı İçin:
- 1 paket süt kreması (200 ml)
- 2 paket bitter çikolata (200 gram)
Alaska Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kakaolu puding için süt, şeker, kakao,un ve nişastayı bir tencereye alın.
- Sürekli karıştırarak orta ateşte, koyu kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Ocaktan aldığınız pudinge vanilya ve tereyağını ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatarak 10-15 dakika soğumasını bekleyin.
- Kakaolu bisküvileri un haline gelene kadar çekin. Hafifçe soğuyan pudinge ekleyin ve karıştırın.
- Karışımı borcama aktarın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Krem şantileri soğuk sütle çırpın. Soğuyan kakaolu puding karışımının üzerine aktarın ve düzleştirin. Tekrar buzdolabına kaldırarak soğumaya bırakın.
- Çikolatalı sosu için, kremayı bir cezvede kaynama noktasına getirin.nÇikolataları küçük parçalara kesin ve bir kaseye alın. Üzerine sıcak kremayı dökün ve kaşıkla, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Sosu krem şantinin üzerine dökün ve her yerine eşit halde yayın.
- Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!