Alanya Bohçası Tarifi
Alanya Bohçası tarifi: Alanya Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Alanya Bohçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Alanya Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
- 100 gram lor peyniri
- 1 demet maydanoz (doğranmış)
Pişirmek için:
Bağlamak İçin:
- 3 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak) (sıcak suda bekletilmiş)
Alanya Bohçası tarifi nasıl yapılır?
- Krep yapmak için tüm malzemeleri bir kapta yavaşça çırpın.
- Isıtılmış krep tavasını yağlayın ve bir kepçe krep harcı döküp tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
- Alt kısmı pişen krepin diğer tarafını da pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suyun içine atıp 2 dakika bekletin ve soğuk suya aktarın. Böylece krepleri bağlarken yeşil soğanlar çabucak kopmayacaktır.
- Bir kapta karıştırdığınız lor peyniriyle maydanoz karışımını krepin tam ortasına koyun ve bohça şeklini verip taze soğanın yeşil kısmı ile bağlayın ve servis edin.