Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alaçatı Omlet Tarifi

Alaçatı Omlet

Alaçatı Omlet Tarifi

Alaçatı Omlet tarifi: Alaçatı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Alaçatı Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alaçatı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet çeşme kumru ekmeği (Nohut mayasıyla yapılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Alaçatı Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta çırpıyoruz.
  • Tavaya tereyağımızı ekleyip, kısık ateşte kızdırıyoruz. Yağ kızdıktan sonra, çırptığımız yumurtayı tavaya ilave edip, omleti pişirmeye başlıyoruz.
  • Kumru ekmeğini ikiye bölüp üst kapağını (susamlı yer) ufak ufak küp küp doğrayıp tost makinesinde kızartıyoruz .(Çıtır çıtır olana kadar.)
  • Omletin sol kısmına kızarttığımız kumru ekmeği parçalarını ekliyoruz. Üstüne rendelenmiş eski kaşar peynirini serpiyoruz.
  • Pişen omletin yarı kapağını diğer kapağın üstüne kapatıp, katlıyoruz. Bir - iki dakika pişirdikten sonra tavadan alıyoruz.
  • Soğumadan servis ediniz.

Alaçatı Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Kumru ekmeğinin çıtır olmasına özen gösteriniz. Çeşme kumrusu; salam, sucuk, eski kaşar ve domatesle yenir. Bizim yapacağımız bu omletin içine dilerseniz sucuk ve salam ekleyebilirsiniz.

Alaçatı Omlet tarifi için servis önerisi

Servis tabağını domates ve biberle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025