Alaca Çorba Tarifi
Alaca Çorba tarifi: Alaca Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Alaca Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Alaca Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı nohut
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı su
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarhun otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tarhun otu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Alaca Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve buğdayı süzün. Nohutu, buğdayı ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı kaplarda yumuşayana dek haşlayın.
- Haşlanmış bakliyatların hepsinin suyunu süzün ve bir tencereye alın.
- Üstlerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın.
- Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Bu şekilde ara ara karıştırarak, tüm malzemeler kaynayana dek pişirin.
- Çorbanız kaynarken, küçük bir tavada tereyağını kızdırın, içerisine salçayı ve tarhun otunu ilave edip güzelce kavurun.
- Kavurduğunuz salça ve tarhun otu karışımını kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde kaynatın. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin.
- Çorbanız piştikten sonra altını kapatın ve servis kaselerine alın.
- Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içine tarhun otunu ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra kaselere aldığınız çorbaların üzerine zeytinyağında kavrulmuş tarhun otunu da gezdirerek servis edin.
Alaca Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Nohutu ve buğdayı bir gece önceden ıslatırsanız ertesi gün vakit kaybetmeden çorbanızı pişirmeye başlayabilirsiniz. Buğdayı sıcak suyla ıslatmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.