Alabaşlı Enginar Çorbası Tarifi
Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi: Alabaşlı Enginar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Alabaşlı Enginar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Alabaşlı Enginar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 2 adet pırasa (yeşil kısımları hariç)
- 2-3 adet alabaş
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kadeh beyaz şarap
- 1,5 su bardağı sebze suyu
- 1/2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 200 ml. süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 dal dereotu
- 4-5 dal frenk soğanı
- 1 kase haşlanmış taze bakla içi
Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaları yıkayıp ince dilimleyin. Zeytinyağı eklediğiniz tencerenize alıp hafif renk vermeden kavurun.
- Küp şeklinde kestiğiniz patatesleri, alabaş ve enginarları ekleyin.
- Bir kaşık unu ekledikten sonra 1-2 dakika tüm sebzeleri unla birlikte karıştırarak çevirin.
- Limon suyu ve şarabı ekleyin.
- 3-4 dakika sonra sebze suyunu ekleyerek, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat pişirin.
- Bakla içlerini tuzlu suda haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Pişen sebzeleri blenderdan geçirin.
- Süt ve tereyağını ekleyin ve çorbanızı tekrar tencerenize alıp düşük ateşte 5 dakika daha pişirin.
- İnce dilimlenmiş frenk soğanı, dereotu ve bakla içleriyle süsleyip sıcak sıcak servis edin.
Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi için servis önerisi
Yanına kızarmış ekmek dilimleri de ilave ederek servis edebilirsiniz.