Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alabaşlı Enginar Çorbası Tarifi

Alabaşlı Enginar Çorbası

Alabaşlı Enginar Çorbası Tarifi

Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi: Alabaşlı Enginar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Alabaşlı Enginar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alabaşlı Enginar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 2 adet pırasa (yeşil kısımları hariç)
  • 2-3 adet alabaş
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • 1,5 su bardağı sebze suyu
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 200 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 dal dereotu
  • 4-5 dal frenk soğanı
  • 1 kase haşlanmış taze bakla içi

Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaları yıkayıp ince dilimleyin. Zeytinyağı eklediğiniz tencerenize alıp hafif renk vermeden kavurun.
  • Küp şeklinde kestiğiniz patatesleri, alabaş ve enginarları ekleyin.
  • Bir kaşık unu ekledikten sonra 1-2 dakika tüm sebzeleri unla birlikte karıştırarak çevirin.
  • Limon suyu ve şarabı ekleyin.
  • 3-4 dakika sonra sebze suyunu ekleyerek, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat pişirin.
  • Bakla içlerini tuzlu suda haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Pişen sebzeleri  blenderdan geçirin.
  • Süt ve tereyağını ekleyin ve çorbanızı tekrar tencerenize alıp düşük ateşte 5 dakika daha pişirin.
  • İnce dilimlenmiş frenk soğanı, dereotu ve bakla içleriyle süsleyip sıcak sıcak servis edin.

Alabaşlı Enginar Çorbası tarifi için servis önerisi

Yanına kızarmış ekmek dilimleri de ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025