Alabaş (Kohlrabi) Çorbası Tarifi
Alabaş (Kohlrabi) Çorbası tarifi: Alabaş (Kohlrabi) Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Alabaş (Kohlrabi) Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Alabaş (Kohlrabi) Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet beyaz alabaş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 10 gram taze zencefil
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Alabaş (Kohlrabi) Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Alabaşı soyup küp şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Taze kök zencefili rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Çorbayı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, doğranmış kuru soğan, sarımsak, zencefil ve zerdeçalı koyun ve orta ateşte 1-2 dakika soteleyin.
- Tencereye unu ilave edin ve karıştırın. Doğranmış alabaş parçalarını tencereye alın ve 1-2 dakika daha soteleyin.
- Süt ve suyu ekleyip çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutun.
- Ocağı kapatın. Karabiber, tuz ve toz zencefili ekledikten sonra hazırladığınız çorbayı blenderdan geçirerek sıcak olarak servis yapın.
Alabaş (Kohlrabi) Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbayı arzu ettiğiniz baharatları ilave ederek hazırlayabilirsiniz.