Akordiyon Patlıcan Tarifi
Akordiyon Patlıcan tarifi: Akordiyon Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Akordiyon Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Akordiyon Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 350 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Akordiyon Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlarınızın sap kısmını çıkarın. Ardından patlıcanınızı uzunlamasına gelecek şekilde iki tane çubuk ya da tahta kaşık arasına koyup sabitleyin.
- Sabitlediğiniz patlıcanı bir bıçak yardımıyla tamamen derine inmeden dikkatli bir şekilde yüzeysel olarak kesmeye başlayın. Patlıcanın bir bütün halinde kalmasına tamamen kesmemeye özen gösterin.
- Hazırladığınız patlıcanları tuzlu bir suyun içerisine aktarın ve siyah suyu çıkana kadar bekletin.
- Bu sırada iç harcını hazırlayın. Köftesi için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarın ve güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin.
- Suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu süzdürün ve kurulayın. Yağlanmış bir fırın tepsisine ya da borcama dizin. Hazırladığınız köfteleri de patlıcan dilimlerin arasına sıkıştırın.
- Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından patlıcanların üzerine gezdirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırınınızın performansına göre bu süre uzayıp kısalabilir. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Akordiyon Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları sabitleyerek şekil vermeye özen gösterin. Patlıcanlarınızı keserken tam derine inmeden kesmeye de özen gösterin. Patlıcanlarınızı bol tuzlu suda bekletin. Acısı ve siyah suyu çıkmadan pişirme işlemine geçmeyin. Etlerin daha yumuşacık bir şekilde pişmesini isterseniz pişirme kağıdı ile borcamınızın üzerini kaplayın. Fırından almadan 10 dakika kadar önce kağıdı çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın. Dilerseniz kaşar da ilave edebilirsiniz.