Akıtma Tarifi
Akıtma tarifi: Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Akıtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin
Akıtma tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yumurta ve maya çırpılır. İçerisine tuz ve un ilave edilerek karışımın iyice çırpılır.
- Hamur içerisinde topaklaşma olmamalıdır. Yarım saat bekletilir.
- Kabaran hamurdan 1'er kepçe alınıp, yağsız tavada alt üst olarak pişirilir. Bu işlem hamurun tamamı bitinceye kadar uygulanır.
- Hamurlar pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Her hamurun üstüne bir parça margarin sürülür.
- İsteğe bağlı olarak, üzerine herhangi bir harç konularak yenilebilir. Özellikle toz şekerle... Afiyet olsun.
Akıtma tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanmayı üzerini kapayıp bez ile saralım daha çok kabaracaktır.