Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Akıtma Tarifi

Akıtma

Akıtma Tarifi

Akıtma tarifi: Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Akıtma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket margarin

Akıtma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, yumurta ve maya çırpılır. İçerisine tuz ve un ilave edilerek karışımın iyice çırpılır.
  • Hamur içerisinde topaklaşma olmamalıdır. Yarım saat bekletilir.
  • Kabaran hamurdan 1'er kepçe alınıp, yağsız tavada alt üst olarak pişirilir. Bu işlem hamurun tamamı bitinceye kadar uygulanır.
  • Hamurlar pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Her hamurun üstüne bir parça margarin sürülür.
  • İsteğe bağlı olarak, üzerine herhangi bir harç konularak yenilebilir. Özellikle toz şekerle... Afiyet olsun.

Akıtma tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanmayı üzerini kapayıp bez ile saralım daha çok kabaracaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025