Akışkan Sufle Tarifi
Akışkan Sufle tarifi: Akışkan Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Akışkan Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Akışkan Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram bitter çikolata
- 90 gram tereyağı (3 tepeleme yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker (100 g)
- 1/2 su bardağı süt (90-100 ml)
- 1 su bardağı un (120-130 g)
- 3 yemek kaşığı kakao
Akışkan Sufle tarifi nasıl yapılır?
- Çikolatayı ince ince kıyıp bir kaseye alın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
- Çikolataların eridiğine emin olmak için hızlıca karıştırın ve oda sıcaklığında soğuması için kenara alın.
- Bu sırada yumurta ve şekeri köpürünceye kadar 4 dakika mikserle çırpın. Ardından sütü içerisine ekleyin.
- Kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyin. Bir spatula yardımıyla katlayarak karışımı yedirin.
- Oda sıcaklığında soğumuş olan tereyağlı çikolata karışımını iki seferde olmak üzere unlu harca yedirin. Karıştırmak için spatula kullanarak homojen hale gelene kadar nazikçe karıştırın.
- Sufle harcını güveç kaplarına eşit olacak şekilde dağıtın. Eğer sırlanmış güveç kabı kullanmıyorsanız, kalıbınızı yağlayıp ardından hafifçe unlayın.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 180 derece fırında kontrollü olarak 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine dilerseniz toz Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Akışkan Sufle tarifinin püf noktası nedir?
Sufle harcı 4 adet güveç kapta kullanılmıştır. Daha fazla servis kabı kullanacaksanız pişirme süresini azaltmalısınız. Fanlı veya turbo fırın kullanacaksanız pişirme süresi kısalabilir. 8. dakikadan itibaren kontrollü olarak pişirin. Fırın model, marka ve ayara göre pişirme süresi değişkenlik gösterebilir.