Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Akışkan Kurabiye Tarifi

Akışkan Kurabiye

Akışkan Kurabiye Tarifi

Akışkan Kurabiye tarifi: Akışkan Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Akışkan Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Akışkan Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 120 gram tereyağı
  • 80 gram esmer şeker
  • 40 gram şeker
  • 30 gram mısır nişastası
  • 150 gram bitter çikolata
  • 150 gram ceviz içi
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz

Akışkan Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Önce tereyağını çok sıvı olmayacak şekilde eritiyoruz. Erittiğimiz tereyağına şekeri ve yumurtayı ilave ediyoruz.
  • Homojenen olana kadar karıştırıyoruz.
  • Nişasta, un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ayrı bir yerde karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tereyağlı karışımımıza kuru malzemelerimiz yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
  • Cevizleri tavada kısa bir süre kavuruyoruz.
  • Cevizleri kavurduktan sonra iri parçalar kalacak şekilde ufaltıp soğutuyoruz.
  • Eğer çok ufaltma yaparsanız çikolatalar erimeyecektir.
  • Ceviz ve çikolatayı karışıma ekledikten sonra 20 dakika dolapta bekletiyoruz.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yapıyoruz.
  • Tepsiye diziyoruz. 200 derece 12 dakika pişiriyoruz.
  • Kurabiyeler piştikten sonra 5 dakika bekletmeyi unutmayalım! Yoksa kurabiyeler dağılacaklardır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025