Akışkan Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifi: Akışkan Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Akışkan Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Akışkan Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
İç Dolgusu İçin:
- 1 su bardağı çikolata kreması
Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesinde kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
- Hamur ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde, iki eşit parçaya bölün.
- Hamur parçalarından birine kakao ekleyin ve pürüzsüz kahverengi olana kadar tekrar yoğurun.
- Beyaz ve kahverengi hamuru fındıktan biraz daha büyük boyutta yuvarlaklar olacak şekilde yuvarlayın.
- Sırasıyla bir kahverengi, bir beyaz hamur olacak şekilde toplamda 6 adet minik yuvarlakları birleştirip, bir yuvarlak elde edin.
- Tam ortasına çikolata kremasından koyup parmaklarınızla küçük küçük bastırarak topları birbirine yapıştırın.
- Kurabiyeyi elinize alıp hafif dokunuşlarla akışkan çikolatayı hamurun içine hapsedin ve hamuru yassılaştırıp, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kurabiyeler için de aynı işlemi uygulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 10-15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeler piştikten hemen sonra yumuşak ise endişelenmenize gerek yok. Fırın tepsisinde soğumaya bırakın, kendiliğinden gevrek halini alacaktır.