Akışkan Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifi: Akışkan Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Akışkan Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet büyük boy
Akışkan Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 130 gram esmer şeker (3/4 su bardağı)
- 50 gram toz şeker (1/4 su gardağı)
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı nişasta (10 gram)
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 280 gram un (2,5 su bardağı)
- 100 gram bitter çikolata
- 13-14 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata
Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Çikolata kremasını tatlı kaşığıyla 2 ayrı yağlı kağıda koyun. (Benim çikolata kreması hava sıcaklığından dolayı çok yayıldı, 16-17 kurabiye hedeflerken 11 tane çıktı. Siz başlamadan 5-10 dakika buzluğa koyabilirsiniz)
- Un, nişasta, karbonat, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ve şekeri 2-3 dakika çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip sadece karışana kadar çırpın (çok çırpılmayacak). Kuru malzemeleri ekleyin.
- Spatulayla karıştırıp çikolata parçacıklarını ekleyin. 10 dakika buzlukta bekletin.
- Çikolata kremasını koyduğunuz yağlı kağıtlardan birini çıkarın. Hamurdan, çikolata kremasının sığacağı büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.
- Tekrar 10 dakika buzluğa koyun. Ya da en az 2 saat dolapta dinlendirin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Süre boyuta göre değişecektir ben çok pişmiş sevmediğim için 13 dakikada kapattım.
- Siz de kenarları kızarınca kapatabilirsiniz. Kontrollü olun çok pişirirseniz sertleşir. Afiyet olsun.