Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar Tarifi

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar Tarifi

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifi: Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3/4 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı çiğ kaju
  • 1/3 su bardağı fıstık ya da badem ezmesi
  • 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu (vegan olmayanlar için bal)
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı çiğ susam

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifi nasıl yapılır?

  • Rendelenmiş Hindistan cevizi ve çiğ kajuyu mutfak robotundan geçirin.
  • Orta ateşe koyduğunuz sos tenceresinde fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, esmer şeker, tuz ve vanilyayı bir araya gelene kadar hafifçe karıştırarak ısıtın.
  • Büyük bir kasede kaju karışımı, akçaağaç şurubu karışımı ve susamı bir araya getirip harmanlayın.
  • Karışımı bir fırın tepsisine dökerek düz bir forma getirin. Arada boşluk kalmaması için bir bardak yardımıyla bastırarak sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra, dilimleyerek servise hazır hale getirin.

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifinin püf noktası nedir?

Dilimlenmiş barları tazeliğini uzun süre muhafaza etmesi için kapağı kapalı cam bir kavanozda muhafaza edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025