Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar Tarifi
Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifi: Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı çiğ kaju
- 1/3 su bardağı fıstık ya da badem ezmesi
- 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu (vegan olmayanlar için bal)
- 1/4 su bardağı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı çiğ susam
Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş Hindistan cevizi ve çiğ kajuyu mutfak robotundan geçirin.
- Orta ateşe koyduğunuz sos tenceresinde fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, esmer şeker, tuz ve vanilyayı bir araya gelene kadar hafifçe karıştırarak ısıtın.
- Büyük bir kasede kaju karışımı, akçaağaç şurubu karışımı ve susamı bir araya getirip harmanlayın.
- Karışımı bir fırın tepsisine dökerek düz bir forma getirin. Arada boşluk kalmaması için bir bardak yardımıyla bastırarak sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra, dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar tarifinin püf noktası nedir?
Dilimlenmiş barları tazeliğini uzun süre muhafaza etmesi için kapağı kapalı cam bir kavanozda muhafaza edin.