Akçaağaç Şuruplu Pancake Tarifi
Akçaağaç Şuruplu Pancake tarifi: Akçaağaç Şuruplu Pancake için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaağaç Şuruplu Pancake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Akçaağaç Şuruplu Pancake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/3 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak için:
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servisi için:
- 3 yemek kaşığı çikolata sosu
- 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 12 adet çilek
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Akçaağaç Şuruplu Pancake tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtaları oval bir karıştırma kabına alın.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu, sütü, toz şekeri ekleyin.
- Tüm malzemeyi bir mikser yardımıyla karıştırarak çırpın.
- Erittiğiniz tereyağını azar azar pankek karışımına ilave edin.
- Hazırladığınız hamuru en az 10 dakika kadar dinlendirin.
- Düz bir teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazla kısmını kağıt havlu yardımıyla alın.
- Tavayı kızdırın. Küçük bir kepçe içine aldığınız pankek harcını tavaya aktarın.
- Pankekleri; renk alıp, göz göz olana kadar arkalı önlü ters çevirerek pişirin.
- Pişen pankeklere daha muntazam olması için bir kalıp yardımıyla şekil verin.
- Üzerlerine pudra şekeri eleyin. Servisinde kullanmak üzere çilekleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Doğranmış çilek, çikolata sosu ve Akçaağaç şurubu ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Akçaağaç Şuruplu Pancake tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını ılındıktan sonra karışıma en son ekleyin. Pankek harcını dinlendirmeden pişirmeyin.