Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek Tarifi
Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek tarifi: Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kıtır için:
- 50 gram esmer şeker
- 80 gram un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 45 gram tereyağı (küp küp kesilmiş)
- 80 gram ceviz içi
Kek için:
- 170 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 250 gram toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 280 gram süzme bal
- 420 gram un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 100 mililitre akçaağaç şurubu
Glazür için:
- 170 gram pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 2 yemek kaşığı su
Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp içine un serpin.
- Kıtırı yapmak için esmer şekeri, un, tarçını bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma yedirin. Islak kum kıvamında bir karışım elde edin. Çekilmiş cevizleri de ekleyip karıştırın.
- Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Tereyağı iyice eriyip köpük köpük oluncaya kadar karıştırmaya devam edin.
- Yumurtaları teker teker ekleyip her defasında iyice çırpın. Süzme yoğurdu da ilave edip iyice karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpın.
- Kıtır karışımın yarısını kek kalıbın dibine serpin, üzerine hamurun yarısını dökün. Kalan kıtır karışımını serpin ve üzerini hamurun kalan yarısıyla kaplayın.
- Kek 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkartalım ve sıcakken üzerine akçaağaç şurubu gezdirin. Soğumaya bırakın.
- Bu arada glazürü hazırlayın. Bir kapta pudra şeker, akçaağaç urubu ve suyu karıştırıp pürüzsüz ve akışkan bir glazür elde edin.
- Soğuyan kekin üzerine glazürü dökün, süslemek için ceviz serpin. Afiyet olsun.
Akçaağaç Şuruplu Cevizli Kıtırlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek altın renkli olmalı ve sıcakken akçaağaç şurubu eklenmeli.