Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Akçaabat Köftesi Tarifi

Akçaabat Köftesi

Akçaabat Köftesi Tarifi

Akçaabat Köftesi tarifi: Akçaabat Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaabat Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Akçaabat Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kıyma
  • 100 gram yağlı kuzu boşluk eti
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber

Akçaabat Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Trabzon ekmeği içini rondodan geçirin ve bir gece iyice kuruması için, bir tepsiye yayın ve üzerine tülbent örterek bekletin.
  • İki kıymayı birlikte çektirebilirseniz daha kolay harmanlancaktır. Eğer çektiremediyseniz iki kıymayı ekmek içiyle birlikte 5 dakika kadar yoğurun.
  • Sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Rulo haline getirin ve buzdolabında bu haliyle 30 dk dinlendirin.
  • Bıçak yardımıyla porsiyonlayın ve avuç içinizle bastırın.
  • İyice ısınmış, hafif yağlanmış döküm tavada önlü arkalı kızartın. Domates ve biberleri de tavaya dizin. Hafifçe közleyin.
  • Sunum tabağına yerleştirin ve afiyetle servis edin.

Akçaabat Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

İki ayrı kıymayı aynı anda çektirmek, fazla yağ ilave etmeden ideal köfteye ulaşmanıza yardımcı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025