Akçaabat Köftesi Tarifi
Akçaabat Köftesi tarifi: Akçaabat Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Akçaabat Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Akçaabat Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 100 gram yağlı kuzu boşluk eti
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
Akçaabat Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Trabzon ekmeği içini rondodan geçirin ve bir gece iyice kuruması için, bir tepsiye yayın ve üzerine tülbent örterek bekletin.
- İki kıymayı birlikte çektirebilirseniz daha kolay harmanlancaktır. Eğer çektiremediyseniz iki kıymayı ekmek içiyle birlikte 5 dakika kadar yoğurun.
- Sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Rulo haline getirin ve buzdolabında bu haliyle 30 dk dinlendirin.
- Bıçak yardımıyla porsiyonlayın ve avuç içinizle bastırın.
- İyice ısınmış, hafif yağlanmış döküm tavada önlü arkalı kızartın. Domates ve biberleri de tavaya dizin. Hafifçe közleyin.
- Sunum tabağına yerleştirin ve afiyetle servis edin.
Akçaabat Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
İki ayrı kıymayı aynı anda çektirmek, fazla yağ ilave etmeden ideal köfteye ulaşmanıza yardımcı olur.