Ahududulu Peynirli Tart Tarifi
Ahududulu Peynirli Tart tarifi: Ahududulu Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Ahududulu Peynirli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ahududulu Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 110 gram un (5,5 yemek kaşığı)
- 30 gram pudra şekeri (2 yemek kaşığı)
- 60 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kırıntı için:
- 20 gram un (1 yemek kaşığı)
- 20 gram badem unu (2 yemek kaşığı)
- 15 gram şeker (1 yemek kaşığı)
- 15 gram soğuk tereyağı (1 yemek kaşığı)
Peynir kreması için:
- 150 gram krem peynir (1 su bardağından bir parmak az)
- 60 gram krema (6 yemek kaşığı)
- 40 gram şeker (2,5 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta
- 7 gram limon suyu (1 yemek kaşığı)
- 13 gram nişasta (1,5 yemek kaşığı)
- 16 gram süt (2 yemek kaşığı)
Üzeri için:
Ahududulu Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini çırparak karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Ardından unu ve tuzu ekleyip karıştırın, kıvam aldığında dinlenmesi için streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
- Crumble için öncelikle eldiven kullanın ki tereyağı elinizin sıcaklığı ile erimesin.
- Un, badem unu, şeker karışımına tereyağını elinizle yedirin. Öncelikle kum kıvamını alacak, ardından küçük parçalar haline gelecek. Bu aşamaya geldiğinde durun, kırıntıları da dinlenmek üzere dolaba kaldırın.
- Bu işlemi elinizle yapmak istemezseniz rondo da kullanabilirsiniz.
- Cheesecake için krem peynir ve kremayı karıştırın. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Şeker eridiğinde yumurtayı ekleyin, iyice karıştırın ve limon suyunu ekleyin. İyice çırptıktan sonra nişastayı ekleyin, karıştırın ve en son sütü ekleyerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Bu tarif 15cm'lik bir kalıp için uygun. Daha büyük bir kalıp kullanacaksanız malzemeleri aynı oranda artırmalısınız.
- Dinlenmiş tart hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın ve kalıba yerleştirin. Bu tarifte ön pişirmeye gerek yok.
- İçine cheesecake harcınızı dökün ve ahududuları yerleştirin. Hazırladığınız kırıntı karışımını üzerini kaplayacak şekilde dökün. 180 derece sıcaklıkta 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Mümkünse bir gece dinlendirin. Afiyet olsun.
Ahududulu Peynirli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece dinlendirip ertesi gün yerseniz, tadına doyamazsınız.