Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ahududulu Peynirli Tart Tarifi

Ahududulu Peynirli Tart

Ahududulu Peynirli Tart Tarifi

Ahududulu Peynirli Tart tarifi: Ahududulu Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Ahududulu Peynirli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ahududulu Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 110 gram un (5,5 yemek kaşığı)
  • 30 gram pudra şekeri (2 yemek kaşığı)
  • 60 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kırıntı için:

  • 20 gram un (1 yemek kaşığı)
  • 20 gram badem unu (2 yemek kaşığı)
  • 15 gram şeker (1 yemek kaşığı)
  • 15 gram soğuk tereyağı (1 yemek kaşığı)

Peynir kreması için:

  • 150 gram krem peynir (1 su bardağından bir parmak az)
  • 60 gram krema (6 yemek kaşığı)
  • 40 gram şeker (2,5 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 7 gram limon suyu (1 yemek kaşığı)
  • 13 gram nişasta (1,5 yemek kaşığı)
  • 16 gram süt (2 yemek kaşığı)

Üzeri için:

  • 1 kase ahududu

Ahududulu Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini çırparak karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Ardından unu ve tuzu ekleyip karıştırın, kıvam aldığında dinlenmesi için streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
  • Crumble için öncelikle eldiven kullanın ki tereyağı elinizin sıcaklığı ile erimesin.
  • Un, badem unu, şeker karışımına tereyağını elinizle yedirin. Öncelikle kum kıvamını alacak, ardından küçük parçalar haline gelecek. Bu aşamaya geldiğinde durun, kırıntıları da dinlenmek üzere dolaba kaldırın.
  • Bu işlemi elinizle yapmak istemezseniz rondo da kullanabilirsiniz.
  • Cheesecake için krem peynir ve kremayı karıştırın. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Şeker eridiğinde yumurtayı ekleyin, iyice karıştırın ve limon suyunu ekleyin. İyice çırptıktan sonra nişastayı ekleyin, karıştırın ve en son sütü ekleyerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Bu tarif 15cm'lik bir kalıp için uygun. Daha büyük bir kalıp kullanacaksanız malzemeleri aynı oranda artırmalısınız.
  • Dinlenmiş tart hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın ve kalıba yerleştirin. Bu tarifte ön pişirmeye gerek yok.
  • İçine cheesecake harcınızı dökün ve ahududuları yerleştirin. Hazırladığınız kırıntı karışımını üzerini kaplayacak şekilde dökün. 180 derece sıcaklıkta 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Mümkünse bir gece dinlendirin. Afiyet olsun.

Ahududulu Peynirli Tart tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece dinlendirip ertesi gün yerseniz, tadına doyamazsınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025