Ahududulu Cheesecake Tarifi
Ahududulu Cheesecake tarifi: Ahududulu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Ahududulu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ahududulu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Krema için:
- 400 gram labne
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 kutu krema (200 mililitre)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 3 adet yumurta
Sos için:
- 1 su bardağı ahududu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
Ahududulu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip erimiş soğumuş tereyağı ile karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt, kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Tabanı koyup bardakla düzleştirelim.
- Buzdolabında soğurken kremasını hazırlayalım.
- Krema, labne ve yoğurdu şekerle iyice çırpalım. Üzerine un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyelim. En son yumurtaları tek tek kırıp beşer saniye çırpsak yeter.
- Tabanın üzerine kremayı dökelim. 160 derecede fansız ayarda 1 saat pişirelim. Fırının tabanına başka bir kapla su koyalım mutlaka.
- Fırının ağzını aralık açıp yavaş yavaş soğuması için 1 saat daha bekleyelim.
- Sos malzemelerini karıştırarak pişirelim. Cheesecake'e ekleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.