Ahududu Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Ahududu Soslu Tavuk Göğsü tarifi: Ahududu Soslu Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Ahududu Soslu Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Ahududu Soslu Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı ahududu
Ahududu Soslu Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk tuz ve karabiber ile lezzetlendirip az yağlı tavada arkalı önlü 3 er dk pişirilir
- Soğan minik minik doğranıp tavaya alınır.
- Hafif kavrulur.
- İçine bal,sirke,biraz su ve ahududu eklenip kaynamaya bırakılır.
- Tavuk göğsü jülyen doğranıp ahududulu karışıma eklenir.
- Suyunu hafif çekene kadar bekletilip servis edilir.
- İsteğe bağlı altına kuskus da haşlayabilirsiniz.Afiyetler olsun!
Ahududu Soslu Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Sos koyulaşana kadar kaynatın.
Ahududu Soslu Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
Haşlanmış kuskusla beraber servis edebilirsiniz.