Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme Tarifi
Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme tarifi: Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ahtapotu haşlamak için:
- 200 gram ahtapot
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 cl. beyaz şarap
- 2 adet defne yaprağı
Salatası için:
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 adet lime
- 20 ml. zeytinyağı
- 1 adet cherry domates
- 1/4 adet frenk soğanı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı beyaz biber
- 1/4 çay kaşığı cajun baharatı
Tarhana Ezme için:
- 30 gram toz tarhana
- 40 gram süzme yoğurt
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet nane
- 2 gram sarımsak
- 3 gram biber salçası
- 4 gram ceviz içi
- 1 gram zeytinyağı
- 2 gram kuru nane
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Tarhana Ezme servisi için:
- 3 adet susamlı, mini kokteyl kornet
Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme tarifi nasıl yapılır?
- Ahtapotu lezzetlenmesi ve yumuşaması için; kuru soğan, beyaz şarap, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 3 saat kadar pişirin.
- Hızlı bir şekilde soğuttuktan sonra ahtapotu temizleyin ve kol kısımlarını iri parçalar halinde doğrayın.
- Dereotu ve frenk soğanı ince ince kesin. Lime diliminin kabuklarını jülyen şeklinde doğrayın. Suyunu sıkın. Cherry domatesi küçük küpler halinde kesin.
- Doğranmış salata malzemelerini, zeytinyağı, tuz, beyaz biber ve cajun baharatı ile harmanladıktan sonra söğüş ahtapot parçaları ile karıştırın. Ahtapot salatanız hazır, tabaktaki yerini şimdiden alabilir.
- Tarhana ezmesini hazırlamak için; süzme yoğurt ile toz tarhanayı bir çatal yardımıyla karıştırın.
- Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince doğrayın. Sarımsağı rendeleyin ve doğranmış yeşillikler ile birlikte tarhanalı süzme yoğurda katın.
- Biber salçası, ince çekilmiş ceviz içi, zeytinyağı, kuru nane, tuz, karabiber, toz şeker ve pul biber ilave edin.
- Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra susamlı mini kokteyl kornetler içinde servis edin. Tek atımlık bu lezzetli mezeyi sevdiklerinizle paylaşın.
Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme tarifinin püf noktası nedir?
Yumuşayıp, lezzetli hale gelmesi için ahtapotu uzun süre pişirmeniz gerekmektedir.
Ahtapot Salatası ve Tarhana Ezme tarifi için servis önerisi
Arzuya göre ince ince, jülyen şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızı biber ekleyebilirsiniz.