Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ahtapot Köftesi Tarifi

Ahtapot Köftesi

Ahtapot Köftesi Tarifi

Ahtapot Köftesi tarifi: Ahtapot Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ahtapot Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ahtapot Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte harcı için:

  • 2 adet ahtapot kolu (vantuzları alınmış, haşlanmış)
  • 1/2 adet orta boy etli kırmızı biber
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal dereotu
  • 2 dal taze soğan
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı toz çeşni (baharat karışımı)

Kızartmak için:

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Ahtapot Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlendikten sonra haşlanmış ve vantuzları alınmış iki adet ahtapot kolunu keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın.
  • Ayıklanmış maydanoz ve dereotu yapraklarını incecik kıyın. Taze soğanları halka halka kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı etli biberi diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde, minik küpler halinde doğrayın.
  • Doğranmış olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz çeşni ilavesiyle harmanlayın. Özleşene kadar yoğurduğunuz köfte harcından yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı halka halka dilimleyin. Yuvarlak köfteleri geniş soğan halkaları içerisine oturtup kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
  • Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz köfteleri arzu ettiğiniz yeşillikler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Ahtapot Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

Ahtapot köftesi hazırlamak için ahtapot kolları ya da büyük boy bir ahtapotu; elma sirkesi, esmer şeker, defne yaprağı, tuz ve zeytinyağı ilave ettiğiniz aromatik suda, 3-4 saat kadar pişirin. Haşlanmış olan ahtapotu bıçakla kıyıp köfte harcı hazırlığında kullanın.Kuru soğan halkaları arasında pişen ahtapot köftelerine kuru soğanın lezzeti geçecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025